Koruzna juha s piščancem
Koruzna juha s piščancem odganja mrzle temperature in pogreje hladne trenutke. Predstavlja z beljakovinami bogat topel obrok, ki nas v zimskih dneh pošteno nasiti in prijetno pogreje.
Potrebujete:
140 g koruze (iz konzerve)
polovico čebule
2 žlici suhe jušne zelenjave
100 g korenja
sol
poper
peteršilj
baziliko
150 g piščančjega fileja
2,5 dl vode
kokosovo maslo
V posodi na kokosovem maslu popražite čebulo in korenje, dodajte na majhne koščke narezan piščančji file, solite, prilijte vodo in približno 10 minut kuhajte.

Koruzo na hitro zmešajte s paličnim mešalnikom in dodajte piščancu.

Juho dobro premešajte, dodajte poper, baziliko in jušno zelenjavo ter pet minut kuhajte na rahlem ognju. Po potrebi prilijte še malo vode.

Vsebino prestavite v skodelico in okrasite s peteršiljem. V mrzlih, snežnih dneh jo obvezno postrezite še vročo.

Nasveti:
Namesto piščanca lahko uporabite tudi skuto. Če si želite več ogljikovih hidratov, juhi dodajte kuhano proseno kašo.
Sestava:
Energijska vrednost | 346,4 kcal |
Beljakovine | 40,6 g |
Ogljikovi hidrati | 40,8 g |
Maščobe | 2,7 g |