Dietne sladice brez dodanega sladkorja

Avtor: Uroš Sobočan, 23. 03. 2015

Avokadova krema

Sestavine:

1 avokado
1 merica beljakovinskega praška Maxximum Pure Whey, okus vanilja
100 g pasirane skute
1 žlička grenkega kakava
malo hladne vode

Priprava:

Avokadovo meso izdolbemo v multipraktik, dodamo prašek Maxximum Pure Whey in premešamo. Kremo nadevamo v skodelice in dodamo skuto. Če nimamo pasirane skute, lahko navadno skuto spasiramo v multipraktiku. V skodelici zmešamo kakav z malo hladne vode in prelijemo čez skuto.

Dvoplastni kokosovi pralineji

Sestavine:

4 kocke kokosove maščobe
1 merica beljakovinskega praška Maxximum Pure Whey, okus vanilja
1 zvrhana žlička grenkega kakava

Priprava:

V majhni kozici na srednji temperaturi raztopimo dve kocki kokosove maščobe, dodamo pol merice praška Maxximum Pure Whey in dobro premešamo. Maso prelijemo v modelčke za pralineje ali za ledene kocke in ohladimo. Za hitrejše strjevanje lahko modelčke postavimo za deset minut v zamrzovalnik.

Ko je prva plast strjena, pripravimo drugo po istem postopku: preostali kocki kokosove maščobe raztopimo, dodamo pol merice praška Maxximum Pure Whey, žličko kakava in dobro premešamo. Napolnimo modelčke in ponovno počakamo, da se masa strdi. Pralineje hranimo v hladilniku.

Dvoplastni kokosovi pralineji

Sestavine:

4 kocke kokosove maščobe
1 merica beljakovinskega praška Maxximum Pure Whey, okus vanilja
1 zvrhana žlička grenkega kakava

Priprava:

V majhni kozici na srednji temperaturi raztopimo dve kocki kokosove maščobe, dodamo pol merice praška Maxximum Pure Whey in dobro premešamo. Maso prelijemo v modelčke za pralineje ali za ledene kocke in ohladimo. Za hitrejše strjevanje lahko modelčke postavimo za deset minut v zamrzovalnik.

Ko je prva plast strjena, pripravimo drugo po istem postopku: preostali kocki kokosove maščobe raztopimo, dodamo pol merice praška Maxximum Pure Whey, žličko kakava in dobro premešamo. Napolnimo modelčke in ponovno počakamo, da se masa strdi. Pralineje hranimo v hladilniku.

Vaniljev puding s kokosom

Sestavine:

300 ml kokosovega mleka*
2 jajci
1 merica beljakovinskega praška Maxximum Pure Whey, okus vanilja
8 listov bio želatine
2 žlici kokosove moke
* kupljeno ali pa recept za pripravo poiščite na Maxximumovem forumu

Priprava:

Rumenjaka ločimo od beljakov. V posodi dobro premešamo kokosovo mleko, rumenjaka in prašekMaxximum Pure Whey. Maso prelijemo v kozico in počasi segrevamo na srednji temperaturi. Pazimo, da masa ne zavre. Mešamo tako dolgo, da se masa prične zgoščevati (20 do 30 minut).

Ko se masa dovolj zgosti, previdno vmešamo kokosovo moko in sneg beljakov. Pustimo, da se puding ohladi, medtem  pripravimo želatino po navodilih proizvajalca. Vmešamo jo v puding, prelijemo v skodelice in postavimo v hladilnik vsaj za dve uri.

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
Politika piškotkov za spletno mesto Maxximum Shop

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne boste izbrali, se to lahko odraža v slabše oblikovanih priporočilih in počasnejšem delovanju spletne strani. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.