Jesenski posladek
Hruška je značilen jesenski sadež. Ker pa še nismo decembra in še ni čas za medice, smo tokrat uporabili med za pripravo jesenske sladice. Opazovanje narave skozi okno, topla odeja in med v kombinaciji s hruško je recept za popoln večer.
Sestavine (za eno osebo):
1 hruška viljamovka
1 žlica kostanjevega medu
Priprava:
Hruško razpolovimo in ji s čajno žličko previdno odstranimo peške. Očiščeni polovici hrušk dušimo v vodni sopari približno 3 minute.

Polovici hrušk položimo na krožnik, ju potresemo s cimetom in prelijemo z žlico medu. Postrežemo še toplo.

Hranilna vrednost (za eno osebo):
Energijska vrednost | 699 kJ (167 kcal) |
Beljakovine | 1 g |
Ogljikovi hidrati | 45 g |
Od tega sladkorji | 35 g |
Maščobe | 0 g |
Od tega nasičene maščobne kisline | 0 g |
Prehranske vlaknine | 6 g |
Dober tek!