Mangova krema
Avtor: Mateja Škrlec, 4. 7. 2013
Pa smo le dočakali poletne temperature! Vroči dnevi so kot nalašč za osvežilne sladice. Mangova krema z banano in riževim napitkom je hitro pripravljen posladek, ki ne vsebuje glutena niti laktoze.
Sestavine (za 2 osebi):
1 zrel mango
1 banana
100 ml riževega napitka s kokosom

Priprava:
Mango previdno olupimo in obrežemo meso do koščice, ki se nahaja v sredini sadeža. Banano olupimo in razdelimo na manjše kose. Narezano sadje postavimo v zmrzovalnik za približno eno uro.

Zmrzjeno sadje prestavimo v primerno posodo, v kateri ga bomo premešali s paličnim mešalnikom.
Sadju dodamo rižev napitek s kokosom in vse skupaj dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom. Kremo razdelimo v dve posodici, dekoriramo s sezonskim sadjem in takoj postrežemo.

Hranilna vrednost (za eno osebo):
Energijska vrednost | 632 kJ (151 kcal) |
Beljakovine | 1,25 g |
Ogljikovi hidrati | 33 g |
Od tega sladkorji | 27 g |
Maščobe | 1 g |
Od tega nasičene maščobne kisline | 0,3 g |
Prehranske vlaknine | 4 g |
Dober tek!