EKO Sukrin kokosova moka 400 g

Sukrin bio razmaščena fino mleta kokosova moka brez glutena iz posušenih, razmaščenih in fino mletih filipinskih kokosov.

Kmetijstvo izven EU. Šifra kontrolne službe proizvajalca: DK-OKO-100. EKO distribucijo kontrolira: SI-EKO-002.

SUK010-1
Sukrin
Low-Carb
Na zalogi

Naročila oddana med delavnikom do 13. ure so v večini primerov v dostavi že naslednji delovni dan.


Redna cena 9,90 €. Prihranite 4,95 € (50 %)
4,95
V košarico
Izdelka nimamo na zalogi




Možnosti

Masa 400 g

Podroben opis

Uporabno najmanj do: 11. 6. 2020
SUKRIN EKO RAZMAŠČENA FINO MLETA KOKOSOVA MOKA BREZ GLUTENA
 iz posušenih, razmaščenih in fino mletih filipinskih kokosov (Fair Trade).

Ekološko živilo, kmetijstvo izven EU. Šifra kontrolne službe proizvajalca: DK-OKO-100. EKO distribucijo kontrolira: SI-EKO-002.

DOSTOP DO EKOLOŠKEGA CERTIFIKATA

  • naravno brez glutena
  • malo ogljikovih hidratov
  • visoka vsebnost prehranskih vlaknin
  • zdrava alternativa pšenični moki in navadni kokosovi moki pri kuhi in peki

Zdrava alternativa pšenični moki

EKO razmaščena kokosova moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin kokosova moka ima manj maščobe kot navadna kokosova moka in je vsestransko uporabna pri pripravi zdravih sladic, na primer pri peki palačink, biskvitov in piškotov, pogosto pa se jo uporablja tudi za pripravo domačih beljakovinskih ploščic in peciv. Navadno moko lahko zamenjate za najmanj 25 %, pri nekaterih receptih pa vse do 100 %.

Sukrin EKO razmaščena kokosova moka vsebuje kar 50 % prehranskih vlaknin, zato vpije več tekočine kot navadna moka. Pri zamenjavi navadne moke s kokosovo morate uporabiti okoli 40% manj kokosove moke ali pa povečati količino tekočine. Pri peki s kokosovo moko se priporoča dodati več jajc (na vsakih 30 g moke dodajte eno jajce).

Sukrin EKO razmaščena kokosova moka se odlično obnese za pripravo domačih beljakovinskih peciv in low-carb peciv, saj se zelo dobro kombinira z beljakovinskimi praški, poleg tega je naravno nekoliko sladkega okusa.

Prednosti EKO razmaščene kokosove moke

Sukrin kokosova moka je naravno brez glutena. Narejena je iz posušenega mesa ekolološko pridelanih kokosov, razmaščena in fino zmleta. Ima veliko prehranskih vlaknin in beljakovin ter je odličen dodatek jedem. Bogata je z manganom in lavrinsko maščobno kislino, ki je pomembna za imunski sistem in kožo.

UPORABA:

Kokosovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a zaradi odsotnosti glutena se v primerjavi s pšenično moko obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo.

Pri peki s kvasom lahko s kokosovo moko nadomestite ca. 25 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %.

Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite s kokosovo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.).

Preverite odlične recepte z EKO Sukrin kokosovo moko:

Za ostale recepte obiščite www.fitkuhinja.si

Poskusite tudi Sukrin Almond FlourSukrin Peanut Flor in in Sukrin Sesame Flour.

Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.
Sorodni izdelki
Slika izdelka: Začimbna mešanica za ribe 70 g

Začimbna mešanica za ribe 70 g

Ni na zalogi
2,90 €
Priporočamo Brez dodanega sladkorja Akcija Slika izdelka: Warrior Crunch Bar 12x 64 g

Warrior Crunch Bar 12x 64 g

Na zalogi
29,40 € 26,46 € Izberi opcijo
Brez glutena Brez dodanega sladkorja Akcija Slika izdelka: Sukrin Cake in a Cup 75 g

Sukrin Cake in a Cup 75 g

Na zalogi
3,90 € 1,95 € Izberi opcijo