Farina di mandorle | mandljeva moka
Farina di mandorle | mandljeva moka
Mandljeva moka 100%.
- brez glutena: mandljeva moka je naravno brez glutena, zato je odlična izbira za tiste, ki imajo celiakijo ali občutljivost na gluten
- nizka vsebnost ogljikovih hidratov: mandljeva moka vsebuje manj ogljikovih hidratov v primerjavi s pšenično moko, zaradi česar je idealna za nizkohidratne in ketogene diete
- ima visoko vsebnost beljakovin
- je vir prehranske vlaknine
15,90 €
- 500 g
Na zalogi
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh:
[wc_price_history]
*FIT točke so na voljo samo za naše člane. Še nisi naš član? Registriraj se zdaj.
Podpira tvoj cilj:
Dobroimetje
Za vsak nakup prejmeš FIT točke v vrednosti 5%
Brezplačna dostava
Za naročila nad 50€ je dostava BREZPLAČNA
Možnosti plačila
Po povzetju, plačilne kartice, PayPal, TRR
Hitra & ugodna dostava
Naročila oddana do 13. ure odpremimo isti dan
Informacije o izdelku
Mandljeva moka Kefood je narejena iz fino mletih, olupljenih mandljev. Ima blag, rahlo sladek okus in je popoln nadomestek za običajno pšenično moko, še posebej za tiste, ki sledijo brezglutenski, nizkohidratni ali ketogeni prehrani. Zaradi svoje bogate vsebnosti hranil, je mandljeva moka odlična izbira za pripravo številnih jedi in sladic.
Mandljeva moka je bogata z maščobami, beljakovinami in prehranskimi vlakninami, zato je izjemno hranljiva. Primerna je za vse, ki iščejo nizkohidratno alternativo pšenični moki.
Prednosti mandljeve moke:
- brez glutena: mandljeva moka je naravno brez glutena, zato je odlična izbira za tiste, ki imajo celiakijo ali občutljivost na gluten
- nizka vsebnost ogljikovih hidratov: mandljeva moka vsebuje manj ogljikovih hidratov v primerjavi s pšenično moko, zaradi česar je idealna za nizkohidratne in ketogene diete
- ima visoko vsebnost beljakovin
- je vir prehranske vlaknine
Komu je namenjena mandljeva moka?
- vsem, ki se izogibajo glutenu
- vsem, ki se prehranjujejo po načelih keto in LCHF prehrane
- vsem, ki iščejo alternative za pšenično moko
- primerno tudi za vegane
Uporaba
Mandljevo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Pri peki lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite z mandljevo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.).
Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si
Mandljeva moka je vsestranska in jo lahko uporabljamo v številnih receptih:
- Peka: Nadomesti pšenično moko z mandljevo moko pri peki kruha, peciva, piškotov in kolačev.
- Palačinke in vaflji: Uporabimo jo za pripravo nizkohidratnih palačink ali vafljev za zdrav zajtrk.
- Zgoščevanje jedi: Uporabimo jo kot zgoščevalec omak in juh namesto tradicionalne moke.
- Sladice: Dodamo jo v domače energijske ploščice, piškote ali torte za dodatno hranilno vrednost in bogat okus.
Kefood Farina di mandorle 500 g: Hranilna vrednost
Hranilna vrednost | 100 g | *PDV/NRV |
---|---|---|
energijska vrednost | 2571 kJ/622 kcal | *PDV/NRV |
maščobe | 54 g | |
– od tega nasičene maščobe | 6,3 g | |
– od tega nenasičene maščobe | 34 g | |
– od tega večkrat nenasičene maščobe | 13 g | |
ogljikovi hidrati | 3,7 g | |
– od tega sladkorji | 3,6 g | |
prehranske vlaknine | 7,3 g | |
beljakovine | 27 g | |
sol | 0 g | |
kalcij | 236 mg | 30%* |
vitamin E | 23 mg | 191,7%* |
Sestavine: moka iz olupljenih sicilijanskih MANDLJEV 100%. Lahko vsebuje sledi oreškov (orehov, pistacij in lešnikov).
Deklaracija
FARINA DI MANDORLA mandljeva moka 100%
Neto količina: 500 g
Hranilna vrednost (100 g): energijska vrednost 2571 kJ/622 kcal, maščobe 54 g (od tega nasičene maščobe 6,3 g, nenasičene maščobe 34 g, večkrat nenasičene maščobe 13 g), ogljikovi hidrati 3,7 g (od tega sladkorji 3,6 g), prehranske vlaknine 7,3 g, beljakovine 27 g, sol 0 g, kalcij 236 mg (30%*), vitamin E 23mg (191,7%*). *PDV/NRV – priporočen dnevni vnos za odrasle
Sestavine: moka iz olupljenih sicilijanskih MANDLJEV 100%. Lahko vsebuje sledi oreškov (orehov, pistacij in lešnikov).
Uporaba: Mandljevo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Pri peki lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite z mandljevo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.). Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si
Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem in hladnem prostoru. Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu hrbtne strani embalaže.
Proizvedeno za Kefood srl, Via Pietro Nenni 1, 42020 Quattro Castella, RE, Italija.
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si
Ocene
Zaenkrat še ni nobene ocene.