Proizvajalec: Sukrin

Sukrin Sesame Flour | razmaščena sezamova moka

Proizvajalec: Sukrin

Sukrin Sesame Flour | razmaščena sezamova moka

Uporabno najmanj do konca datuma: 04/2025

Razmaščena sezamova moka brez glutena iz mletega sezama.

  • brez glutena
  • visoka vsebnost beljakovin
  • visoka vsebnost prehranske vlaknine
  • nežen, rahlo sladkast okus
Kupi & prejmi 89 FIT točk*

8,90 

Pakiranje:

  • 250 g

Ni na zalogi

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh:

[wc_price_history]

Naročila sprejemamo tudi po telefonu: 01 43 66 024

*FIT točke so na voljo samo za naše člane. Še nisi naš član? Registriraj se zdaj.

Podpira tvoj cilj:
Dobroimetje

Za vsak nakup prejmeš FIT točke v vrednosti 5%

Brezplačna dostava

Za naročila nad 50€ je dostava BREZPLAČNA

Možnosti plačila

Po povzetju, plačilne kartice, PayPal, TRR

Hitra & ugodna dostava

Naročila oddana do 13. ure odpremimo isti dan

Informacije o izdelku

Odkrijte nove razsežnosti peke in kuhanja z Sukrin razmaščeno sezamovo moko! Moka je narejena iz fino mletih sezamovih semen in je popolna alternativa običajnim mokam. Je brez glutena, zato je idealna izbira za vse, ki se izogibajo klasičnim žitnim mokam.

Prednosti Sukrin sezamove moke:

  • brez glutena
  • visoka vsebnost beljakovin
  • visoka vsebnost prehranske vlaknine
  • nežen, rahlo sladkast okus
  • narejena iz ene same sestavine – oluščen in razmaščen fino mleti sezam

Komu je namenjena razmaščena sezamova moka Sukrin?

  • vsem, ki se izogibajo glutenu
  • diabetikom
  • vsem, ki so na LCHF, keto ali low carb dieti
  • vsem, ki se zdravo prehranjujejo

Uporaba

Sezamovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo.

  • Pri peki s kvasom lahko s sezamovo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %.
  • Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite s sezamovo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.)
  • Uporabite sezamovo moko za pripravo različnih pekovskih izdelkov, kot so kruh, piškoti, torte, muffini in palačinke. Sezamova moka je odličen nadomestek za običajne moke.
  • Dodajte žlico sezamove moke v svoje smoothije ali jogurte za dodaten odmerek beljakovin in vlaknin.
  • Uporabite jo za paniranje mesa, rib ali zelenjave za hrustljav in okusen premaz brez glutena.
  • Dodajte sezamovo moko omakam in enolončnicam za naravno zgoščevanje in dodaten okus.

Preverite odlične recepte s sezamovo moko:

Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si

Sukrin Sesame Flour: hranilna vrednost

Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.

Hranilna vrednost100 g
energijska vrednost1736 kJ/416 kcal
maščobe20 g
– od tega nasičene maščobe3,2 g
ogljikovi hidrati6 g
– od tega sladkorji0,8 g
prehranske vlaknine15 g
beljakovine46 g
sol0 g

Sestavine: oluščen in razmaščen fino mleti SEZAM.

Deklaracija

SUKRIN RAZMAŠČENA SEZAMOVA MOKA BREZ GLUTENA iz mletega sezama

Neto količina: 250 g

Sukrin sezamova moka je fine svetle strukture in milega, rahlo sladkega okusa. Ima 15 % prehranskih vlaknin in 46 % beljakovin. Vsebuje le 6 % ogljikovih hidratov in je brez glutena. Razmaščena sezamova moka je uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, testa za pico, peciv in piškotov.

Hranilna vrednost (100 g): energijska vrednost 1736 kJ/416 kcal, maščobe 20 g (od tega nasičene maščobe 3,2 g), ogljikovi hidrati 6 g (od tega sladkorji 0,8 g), prehranske vlaknine 15 g, beljakovine 46 g, sol 0 g. Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.

Sestavine: oluščen in razmaščen fino mleti SEZAM.

Uporaba: Sezamovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo. Pri peki s kvasom lahko s sezamovo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %. Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite s sezamovo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.). Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si

Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.

Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.

Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška

Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024 www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si

Kaj pravijo naši uporabniki?

Ocene

Zaenkrat še ni nobene ocene.

Bodi prvi in oceni izdelek “Sukrin Sesame Flour | razmaščena sezamova moka”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima tudi …

Nakupuješ prvič?

IZkoristi 10% popusta

S klikom na “Želim 10% POPUSTA” se prijavljam na e-novice
in se strinjam z obdelavo osebnih podatkov v skladu s pravilnikom o zasebnosti, ki je dostopen tukaj.

Nakupuješ prvič?

IZkoristi 10% popusta

S klikom na “Želim 10% POPUSTA” se prijavljam na e-novice in se strinjam z obdelavo osebnih podatkov v skladu s pravilnikom o zasebnosti, ki je dostopen tukaj.

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.