Sukrin Sesame Flour | razmaščena sezamova moka

Sukrin Sesame Flour | razmaščena sezamova moka
Uporabno najmanj do konca datuma: 04/2025
Razmaščena sezamova moka brez glutena iz mletega sezama.
- brez glutena
- visoka vsebnost beljakovin
- visoka vsebnost prehranske vlaknine
- nežen, rahlo sladkast okus
8,90 €
- 250 g
Ni na zalogi
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh:
[wc_price_history]
*FIT točke so na voljo samo za naše člane. Še nisi naš član? Registriraj se zdaj.
Podpira tvoj cilj:
Dobroimetje
Za vsak nakup prejmeš FIT točke v vrednosti 5%
Brezplačna dostava
Za naročila nad 50€ je dostava BREZPLAČNA
Možnosti plačila
Po povzetju, plačilne kartice, PayPal, TRR
Hitra & ugodna dostava
Naročila oddana do 13. ure odpremimo isti dan
Informacije o izdelku
Odkrijte nove razsežnosti peke in kuhanja z Sukrin razmaščeno sezamovo moko! Moka je narejena iz fino mletih sezamovih semen in je popolna alternativa običajnim mokam. Je brez glutena, zato je idealna izbira za vse, ki se izogibajo klasičnim žitnim mokam.
Prednosti Sukrin sezamove moke:
- brez glutena
- visoka vsebnost beljakovin
- visoka vsebnost prehranske vlaknine
- nežen, rahlo sladkast okus
- narejena iz ene same sestavine – oluščen in razmaščen fino mleti sezam
Komu je namenjena razmaščena sezamova moka Sukrin?
- vsem, ki se izogibajo glutenu
- diabetikom
- vsem, ki so na LCHF, keto ali low carb dieti
- vsem, ki se zdravo prehranjujejo
Uporaba
Sezamovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo.
- Pri peki s kvasom lahko s sezamovo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %.
- Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite s sezamovo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.)
- Uporabite sezamovo moko za pripravo različnih pekovskih izdelkov, kot so kruh, piškoti, torte, muffini in palačinke. Sezamova moka je odličen nadomestek za običajne moke.
- Dodajte žlico sezamove moke v svoje smoothije ali jogurte za dodaten odmerek beljakovin in vlaknin.
- Uporabite jo za paniranje mesa, rib ali zelenjave za hrustljav in okusen premaz brez glutena.
- Dodajte sezamovo moko omakam in enolončnicam za naravno zgoščevanje in dodaten okus.
Preverite odlične recepte s sezamovo moko:
Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si
Sukrin Sesame Flour: hranilna vrednost
Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.
Hranilna vrednost | 100 g |
---|---|
energijska vrednost | 1736 kJ/416 kcal |
maščobe | 20 g |
– od tega nasičene maščobe | 3,2 g |
ogljikovi hidrati | 6 g |
– od tega sladkorji | 0,8 g |
prehranske vlaknine | 15 g |
beljakovine | 46 g |
sol | 0 g |
Sestavine: oluščen in razmaščen fino mleti SEZAM.
Deklaracija
SUKRIN RAZMAŠČENA SEZAMOVA MOKA BREZ GLUTENA iz mletega sezama
Neto količina: 250 g
Sukrin sezamova moka je fine svetle strukture in milega, rahlo sladkega okusa. Ima 15 % prehranskih vlaknin in 46 % beljakovin. Vsebuje le 6 % ogljikovih hidratov in je brez glutena. Razmaščena sezamova moka je uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, testa za pico, peciv in piškotov.
Hranilna vrednost (100 g): energijska vrednost 1736 kJ/416 kcal, maščobe 20 g (od tega nasičene maščobe 3,2 g), ogljikovi hidrati 6 g (od tega sladkorji 0,8 g), prehranske vlaknine 15 g, beljakovine 46 g, sol 0 g. Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.
Sestavine: oluščen in razmaščen fino mleti SEZAM.
Uporaba: Sezamovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo. Pri peki s kvasom lahko s sezamovo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %. Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite s sezamovo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.). Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si
Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.
Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024 www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si
Ocene
Zaenkrat še ni nobene ocene.