EKO Sukrin mandljeva moka 400 g

Brez glutena

Sukrin EKO razmaščena mandljeva moka je narejena iz hladno stisnjenih surovih španskih mandljev. Kmetijstvo EU. Šifra kontrolne službe proizvajalca: DK-OKO-100. EKO distribucijo kontrolira: SI-EKO-002.

SUK009
Sukrin
Low-Carb
Na zalogi

Naročila oddana med delavnikom do 13. ure so v večini primerov v dostavi že naslednji delovni dan.


13,90
V košarico
Izdelka nimamo na zalogi




Možnosti

Masa 400 g

Podroben opis

Sukrin EKO razmaščena mandljeva moka je narejena iz hladno stisnjenih surovih španskih mandljev.

Ekološko živilo, kmetijstvo EU. Šifra kontrolne službe proizvajalca: DK-OKO-100. EKO distribucijo kontrolira: SI-EKO-002.

DOSTOP DO EKOLOŠKEGA CERTIFIKATA

  • naravno brez glutena
  • nizka vsebnost ogljikovih hidratov
  • visoka vsebnost beljakovin, prehranskih vlaknin, vitaminov, mineralov in antioksidantov
  • zdrava alternativa pšenični moki in navadnim mletim mandljem pri kuhi in peki

EKO razmaščena mandljeva moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin mandljeva moka ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji in ima zato boljše lastnosti za peko.

Razmaščena mandljeva moka je uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.

UPORABA

Mandljevo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo.

Pri peki s kvasom lahko z mandljevo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %.

Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite z mandljevo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.).

Preverite odlične recepte z EKO Sukrin mandljevo moko:

Za ostale recepte obiščite www.fitkuhinja.si

Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.
  • Hranilna vrednost

  • Odmerek:
    Odmerkov:
  • Vrednosti so podane na 100 g
  • Energijska vrednost 1530.00 kJ 366.00 kcal
  • Maščobe 10.00 g  
  • » od tega nasičene maščobe 1.00 g  
  • Ogljikovi hidrati 11.00 g  
  • » od tega sladkorji 8.00 g  
  • Prehranske vlaknine 13.00 g  
  • Beljakovine 51.00 g  
  • Sol 0.00 g  
  • Sestavine: hladno stisnjeni (razmaščeni) fino mleti MANDLJI iz ekološke pridelave.
 

DEKLARACIJA

EKO SUKRIN MANDLJEVA MOKA iz hladno stisnjenih surovih mandljev
Ekološko živilo, kmetijstvo EU. EKO distribucijo kontrolira: SI-EKO-002.
Neto količina: 400 g 
Eko razmaščena mandljeva moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin razmaščena mandljeva moka ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji in ima zato boljše lastnosti za peko. Uporabna je pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.
Hranilna vrednost (100 g): energijska vrednost 1530 kJ/366 kcal, maščobe 10 g (od tega nasičene maščobe 1 g), ogljikovi hidrati 11 g (od tega sladkorji 8 g), prehranske vlaknine 13 g, beljakovine 51 g, sol 0 g. Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.
Sestavine: hladno stisnjeni (razmaščeni) fino mleti MANDLJI iz ekološke pridelave.
Uporaba: Mandljevo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo. Pri peki s kvasom lahko z mandljevo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %. Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite z mandljevo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.). Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si
Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.
Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024  www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si

Sorodni izdelki
Brez glutena Brez dodanega sladkorja Slika izdelka: Sukrin Mlečna čokolada z mandlji in morsko soljo 40 g

Sukrin Mlečna čokolada z mandlji in morsko soljo 40 g

Na zalogi
2,49 € V košarico
Novost Slika izdelka: Sukrin Stevia Drops 30 ml

Sukrin Stevia Drops 30 ml

Na zalogi
7,50 € Izberi opcijo
Brez glutena Slika izdelka: Sukrin Fiber Bread Mix 1000 g

Sukrin Fiber Bread Mix 1000 g

Na zalogi
23,90 € V košarico
Priporočamo Brez dodanega sladkorja Slika izdelka: Zero Bar 50 g

Zero Bar 50 g

Na zalogi
1,99 € Izberi opcijo
Brez glutena Brez dodanega sladkorja Slika izdelka: Sukrin 500 g

Sukrin 500 g

Na zalogi
9,90 € V košarico
Priporočamo Akcija Slika izdelka: Warrior Solo Bar 12x 35 g

Warrior Solo Bar 12x 35 g

Na zalogi
18,00 € 16,20 € Izberi opcijo