Hranilna vrednost (100 g pripravljenega kruha)
energijska vrednost | 681 kJ/164 kcal |
maščobe | 8,9 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,7 g |
ogljikovi hidrati | 3,3 g |
- od tega sladkorji | 0,6 g |
prehranske vlaknine | 19 g |
beljakovine | 9,6 g |
sol | 1,2 g |
Sestavine: vlaknine (iz sladkorne pese, cikorije, indijskega trpotca, graha in odpornega koruznega škroba), sončnična, SEZAMOVA in lanena semena, grahove beljakovine, ojačevalec okusa (eritritol), chia semena (Salvia hispanica) 4,8%, sredstvo za vzhajanje (natrijev bikarbonat, dinatrijev fosfat), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid). |
Deklaracija
SUKRIN CHIA BREAD MIX mešanica za kruh s chio, brez glutena. Primerno za vegane.
Neto količina: 1 kg; za ca. 3x 700 g kruha.
Sukrin kruh s chio je med nizkohidratnimi kruhi edinstven. Je odličnega okusa in mehke teksture, ena rezina (40 g) pa ima le 1,3 g ogljikovih hidratov. Mešanica ne vsebuje jajc, pšenice, glutena, dodanega sladkorja, kvasa, mleka in soje.
Hranilna vrednost (100 g pripravljenega kruha): energijska vrednost 697 kJ/169 kcal, maščobe 8,9 g (od tega nasičene maščobe 0,7 g), ogljikovi hidrati 3,3 g (od tega sladkorji 0,6 g), prehranske vlaknine 19 g, beljakovine 9,6 g, sol 1,2 g.
Sestavine: vlaknine (iz sladkorne pese, cikorije, indijskega trpotca, graha in odpornega koruznega škroba), sončnična, SEZAMOVA in lanena semena, grahove beljakovine, ojačevalec okusa (eritritol), chia semena (Salvia hispanica) 4,8%, sredstvo za vzhajanje (natrijev bikarbonat, dinatrijev fosfat), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid).
Navodila za pripravo: Pečico segrejte na 200 st. C. Vsebino vrečke stresite v skledo in dodajte 300 ml vode. Dobro premešajte in pustite testo stati 5 minut. Testo z mokrimi rokami oblikujte v štruco (ali več manjših štručk). Pecite 60 minut (štruco) oziroma 25 minut (štručke) v pekaču, obloženem s papirjem za peko. Vzemite iz pečice in ohladite. Hranite v papirnati vrečki v hladilniku 4-5 dni (lahko tudi zamrznete).
Nasveti: Rezine kruha lahko popečete. Testu lahko dodate zelišča, olive ali posušene paradižnike. Lahko naredite sladko verzijo, tako da masi dodate eno izmed Sukrin sladil ter suho sadje in cimet.
Izdelek hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na stranskem delu embalaže.
Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024 www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si
Datum deklaracije: 2023-01