Sukrin Sesame Flour 250 g

Brez glutena

Sukrin razmaščena sezamova moka Sukrin Sesame Flour je narejena iz hladno stisnjenih surovih grških sezamovih semen.

SUK029
Sukrin
Low-Carb
Na zalogi

Naročila oddana med delavnikom do 13. ure so v večini primerov v dostavi že naslednji delovni dan.


Redna cena 8,90 €. Prihranite 2,67 € (30 %)
6,23
V košarico
Izdelka nimamo na zalogi




Možnosti

Masa 250 g

Podroben opis

Sukrin sezamova moka je fine svetle strukture ter milega, rahlo sladkega okusa. Ima 15 % prehranskih vlaknin in 46 % beljakovin. Vsebuje le 6 % ogljikovih hidratov in je brez glutena.

Razmaščena sezamova moka je uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, testa za pico, peciv in piškotov.

Uporaba:

Sezamovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo.

Pri peki s kvasom lahko s sezamovo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %.

Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite s sezamovo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.).

Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si

Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.

Hranilna vrednost (100 g)

Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.
energijska vrednost 1736 kJ/416 kcal
maščobe 20 g
- od tega nasičene maščobe 3,2 g
ogljikovi hidrati 6 g
- od tega sladkorji 0,8 g
prehranske vlaknine 15 g
beljakovine 46 g
sol 0 g

Sestavine: oluščen in razmaščen fino mleti SEZAM.

Deklaracija

SUKRIN RAZMAŠČENA SEZAMOVA MOKA BREZ GLUTENA iz mletega sezama

Neto količina: 250 g

Sukrin sezamova moka je fine svetle strukture in milega, rahlo sladkega okusa. Ima 15 % prehranskih vlaknin in 46 % beljakovin. Vsebuje le 6 % ogljikovih hidratov in je brez glutena. Razmaščena sezamova moka je uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, testa za pico, peciv in piškotov.

Hranilna vrednost (100 g): energijska vrednost 1736 kJ/416 kcal, maščobe 20 g (od tega nasičene maščobe 3,2 g), ogljikovi hidrati 6 g (od tega sladkorji 0,8 g), prehranske vlaknine 15 g, beljakovine 46 g, sol 0 g. Navedena hranilna vrednost lahko odstopa od dejanskih vrednosti zaradi sezonskih nihanj.

Sestavine: oluščen in razmaščen fino mleti SEZAM.

Uporaba: Sezamovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo. Pri peki s kvasom lahko s sezamovo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %. Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite s sezamovo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.). Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si

Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.

Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.

Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška

Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024 www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si

Datum deklaracije: 2021-03

Sorodni izdelki